top of page

Prinsengalerij

Hier vindt u een overzicht van al onze hoogheden door de jaren heen: de een wat beter dan de ander maar dat hou je toch. Iedere prins heeft weer een eigen verhaal. Klik daarnaast op de foto's voor de proklemasie van dat jaar.

 

Heeft u nog schitterende verhalen over een van de prinsen die absoluut gedeeld moeten worden? Laat dit dan weten aan de Hoendercommissie.

Prins Hoender I Rámon (2012)
Biografie

In 2012 Ramon werkte vol overgave mee aan de uitkomst van de prins, en werd tot zijn eigen schrik zelf gekroond tot eerste Hoenderprins. Als eerste prins had Ramon de taak om Prins Hoender definitief op de kaart te zetten. En volgens ons is dat meer dan goed gelukt!

Prins Hoender I Rinie (2013)
Biografie

Rinie, tevens lid van de Hoendercommissie, wilde in 2013 zo graag dat hij zichzelf maar als prins uitkoos. En dat heeft Heijen geweten, net als de geit op het biljart bij Schuttershof. De uitverkiezing werd gevierd met een exclusief optreden van niemand minder dan André Pronk.

Prins Hoender I René (2014)
Biografie

Prins René was in 2014 voor velen een grote verrassing, maar als underdog steeg hij boven zichzelf uit en bemachtigde als eerste prins Hoender een worteltje van de Wortelpin (nog bedankt Nick!). Dat prins René aan het einde van de carnaval uiteindelijk de Hoendercape kwijt raakte, is hem vergeven.

Prins Hoender I Jones (2015)
Biografie

Het had voor onze Prins Jones in 2015 een mooi jaar moeten worden, maar op vrijdag de 13e bleek de ongelukkige ziek te zijn, waardoor reserve prins Menco ten tonele verscheen. Desondanks heeft Jones met een flinke oorontsteking tijdens de optocht in Gennep nog één dag kunnen genieten van zijn prinsenjaar.

Prins Hoender I Biggie (2016)
Biografie

De gedoodverfde favoriet voor het prinsenschap van alle voorgaande jaren werd het dan toch eindelijk: Prins Big d'n urste. Hij maakte de hoge verwachtingen waar en genoot ruimschoots van alle aandacht. Van het podium van de Wortelpin, tot de wc van Plan B, overal waren sporen te vinden van een geslaagde carnaval. Hoogtepunt van de avond was natuurlijk het optreden van Zanger Rinus.

Prins Hoender I Mini (2017)
Biografie

Toen het onmogelijke waar werd in 2017, Edje werd prins van de Wortelpin, was een ander lid van de Hoendercommissie er over uit: ik word prins! De Prins Ed edition van het Hoenderbal zou een ode worden aan Ed, maar helaas ontbrak de 'man of the hour' zelf op het festijn en moest Prins Mini (met nieuwe cape) als enige hoogheid zich mengen in het feestgedruis. Prins Mini eindigde de carnaval met een podiumverbod voor de rest van zijn leven.

Prins Hoender I Floris (2018)
Biografie

Het duurde bij elkaar ongeveer 20 minuten, maar het lukte de Hoendercommissie uiteindelijk om prins Floris in de Hoendercape te hijsen. Op de voorwaarde dat hij de hele avond gratis bier én Jägermeister kreeg sprong hij uit de deur om voorop in de polonaise te lopen onder leiding van de nummer 1 hit: Hoenders overal van Hennie Gieben & de Soundmix Show.

Prins Hoender I Jean (2019)
Biografie

De eerste prins ooit van De Raddrèjers is niemand minder dan de man met de rode baard: Jean I. Dit jaar kon er gestemd worden op de favoriete prins en na een bloedstollende finale in Café-Zalen Jan werd uiteindelijk Jean gekozen als grootheerser over het hoenderhok. Naar het schijnt heeft deze jongeman nog nooit zoveel sjans gehad als tijdens zijn prinsenjaar. 

2 (3).jpg
Prins Hoender I Biels (2020)
Biografie

Op een uitverkocht Hoenderbal werd in 2020 het laatste lid van de Hoendercommissie verkozen tot prins: Biels I. Tevens werd op dit Hoenderbal de nieuwe single van Hennie Gieben & De Soundmixshow gepresenteerd. After met Hennie bleek een waardig opvolger van Hoenders overal!

hennieeeee.jpg
Prins Hoender I Hennie (2021)
Biografie

Na zich 10 jaar met hart en ziel ingezet te hebben voor Het Hoenderbal en alle hoenders en hoenderinnekes over de hele wereld mocht grondlegger, godfather, procureur-generaal van de Hoenderbond, niemand minder dan onzen Hennie Gieben de scepter zwaaien in het Heijse Hoenderriek. Helaas door d'n krona een digitale uitkomst, maar dat maakte het feest er niet minder om in zijn Hoenderloose woonkamer.

Prins Hoender I 2023
Biografie

?

bottom of page