top of page

Prinsengallerij

Hier vindt u een overzicht van al onze hoogheden door de jaren heen: de een wat beter dan de ander maar dat hou je toch. Iedere prins heeft weer een eigen verhaal.

In 2012 Ramon werkte vol overgave mee aan de uitkomst van de prins, en werd tot zijn eigen schrik zelf gekroond als eerste Hoenderprins. Als eerste prins had Ramon de taak om Prins Hoender definitief op de kaart te zetten. En volgens ons is dat meer dan goed gelukt!

Rinie, tevens lid van de Hoendercommissie, wilde in 2013 zo graag dat hij zichzelf maar als prins uitkoos. En dat heeft Heijen geweten, net als de geit op het biljart bij Schuttershof. De uitverkiezing werd gevierd met een exclusief optreden van niemand minder dan André Pronk.

Prins René was in 2014 voor velen een grote verrassing, maar als underdog steeg hij boven zichzelf uit en bemachtigde als eerste prins Hoender een worteltje van de Wortelpin (nog bedankt Nick!). Dat prins René aan het einde van de carnaval uiteindelijk de Hoendercape kwijt raakte, is hem vergeven.

Het had voor onze Prins Jones in 2015 een mooi jaar moeten worden, maar op vrijdag de 13e bleek de ongelukkige ziek te zijn, waardoor reserve prins Menco ten tonele verscheen. Desondanks heeft Jones met een flinke oorontsteking de optocht in Gennep nog één dag kunnen genieten van zijn prinsenjaar.

De gedoodverfde favoriet voor het prinsenschap van alle voorgaande jaren werd het dan toch eindelijk: Prins Big d'n urste. Hij maakte de hoge verwachtingen waar en genoot ruimschoots van alle aandacht. Van het podium van de Wortelpin, tot de wc van Plan B, overal waren sporen te vinden van een geslaagde carnaval.

Toen het onmogelijke waar werd in 2017, Edje werd prins werd van de Wortelpin, was een ander lid van de Hoendercommissie er over uit: ik wordprins! De Prins Ed edition van het Hoenderbal zou een ode worden aan Ed, maar helaas ontbrak de 'man of the hour' zelf op het festijn en moest Prins Mini (met nieuwe cape) als enige hoogheid zich mengen in het feestgedruis. Prins Mini eindigde de carnaval met een podiumverbod voor de rest van zijn leven.

Het duurde bij elkaar ongeveer 20 minuten, maar het lukte de Hoendercommissie uiteindelijk om prins Floris in de Hoendercape te hijsen. Op de voorwaarde dat hij de hele avond gratis bier én Jägermeister kreeg sprong hij uit de deur om voorop in de polonaise te lopen onder leiding van de nummer 1 hit: Hoenders overal van Hennie Gieben & de Soundmix Show.

1. Prins Hoender Ramon1 (2012).jpg
Prins Hoender I Rámon (2012)
2. Prins Hoender Rinus1 (2013).jpg
Prins Hoender I Rinie (2013)
3. Prins hoender Rene (2014).jpg
Prins Hoender I René (2014)
4. Prins Jones dn Hoender (2015).png
Prins Hoender I Jones (2015)

In 2012 Ramon werkte vol overgave mee aan de uitkomst van de prins, en werd tot zijn eigen schrik zelf gekroond als eerste Hoenderprins. Als eerste prins had Ramon de taak om Prins Hoender definitief op de kaart te zetten. En volgens ons is dat meer dan goed gelukt!

5. Prins Hoender Big (2016).png
Prins Hoender I Biggie (2016)
6. Prins Hoender Tijn (2017).jpg
Prins Hoender I Mini (2017)
7. Prins Hoender Floris 1 (2018).png
Prins Hoender I Floris (2018)

?

Prins Hoender I (2019)

Welkom op de vernieuwde Hoenderbal website

De site is aangevuld met informatie over het Hoenderbal 2019, bevat een heuse prinsengalerij en je vindt er alles over het Hoenderbal in de media. 

Nieuws
'Hoenders overal' nu beschikbaar op Spotify!
Hoenderbal 2019

Vanaf nu is de allereerste carnavalskraker van Hennie Gieben & The Soundmix show te beluisteren op Spotify. Op Youtube was deze track al een jaar lang te vinden, nadat het lied op het Hoenderbal van 2018 voor het eerst te horen was.

Naast Spotify is de single ook te streamen op Deezer, te downloaden via iTunes en beschikbaar op Shazam

We hebben nieuws: het Hoenderbal keert terug naar het oude kippennest! Vrijdag 1 Maart 2019 zal de 8e Prins Hoender d’n Urste bekend worden gemaakt bij Café-Zalen Jan. We keren terug naar de plek waar het ooit allemaal begon en dat willen we graag met jullie vieren. Vanaf 20:30 barst het feest los en zoals elkaar jaar is de dresscode: verkleed!!

Onze grote, geweldige prins Floris opvolgen is geen makkelijke opgave! Sterker nog, voor de Hoendercommissie wordt het elk jaar moeilijker om een nog betere prins te vinden. Wij vragen daarom jullie om hulp: de Prins Hoender van 2019 wordt namelijk door jullie gekozen. Binnenkort verschijnt er meer informatie hoe je de geschikte Prins kunt opgeven. We maken een selectie van de 3 populairste inzendingen en op de avond zelf wordt één van de drie gekozen als de enige echte Prins Hoender I 2019.

Kortom: zet deze datum alvast in de agenda en bedenk alvast wie jouw perfecte prins Hoender moet worden!

We zien jullie allemaal dan, bij Café-Zalen Jan!

bottom of page